"Prima Casa" se "innoieste" si isi schimba si denumirea. Se va numi "Noua Casa". Mai exact, programul guvernamental menit sa-i ajute pe tineri sa-si cumpere o locuinta va fi destinat exclusiv achizitionarii de case noi, de la dezvoltatori.

Modificarea programului "Prima Casa" este prevazuta in programul de guvernare al Cabinetului Ponta II pentru intervalul 2013-2016. Asadar, cel putin teoretic, incepand de anul viitor va putea fi accesat programul "Noua Casa", iar cine va dori sa-si cumpere o locuinta prin sistemul garantat de stat, va fi obligat sa-si cumpere o casa noua.

Romanii care au cumparat deja o locuinta prin „Prima Casa" pot accesa inca o data programul, dar doar pentru una noua. Si Emil Boc a avut in vedere acest proiect, in timpul mandatului sau de prim-ministru, insa a renuntat rapid la idee, dupa un avertisment al Consiliului Concurentei. Acesta atragea atentia ca acordarea de garantii de stat doar pentru achizitia de locuinte noi ar putea intra sub incidenta legii ajutorului de stat, deoarece ar favoriza doar o parte a pietei.

« Înapoi la articole