Cei care au cumparat casa, dar nu de la dezvoltator imobiliar, pot apela iar la "Prima Casa"

Guvernul a aprobat marti o ordonanta de urgenta privind adoptarea unor masuri de imbunatatire a conditiilor de derulare a programului "Prima casa" si a alocat un plafon suplimentar al garantiilor, in valoare de 200 de milioane de euro, care sa… mai mult »

Cei care doresc sa obtina un credit prin programul Prima Casa dar nu au apucat sa isi depuna dosarul de credit o pot face si in 2013.

  Conform reprezentantilor FNGCIMM, un proiect legislativ privind continuarea programului si in anul viitor a fost deja agreat iar un prim buget propus s-ar situa la 200 milioane euro. Chiar daca suma nu este la fel de mare ca bugetele… mai mult »

Noi conditii pentru Prima Casa in 2013

Un proiect de act normativ pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor prevede unele modificari ale conditiilor de creditare prin programul Prima Casa. Locuintele cumparate astfel pot fi schimbate, modificate sau extinse. Recent au fost introduse prevederi prin care creditele … mai mult »

Compara oferta completa de credite prin programul Prima Casa 2013

  Banca Produs Rata % dobanda Comision initial Prima rata DAE % Tip dobanda   Raiffeisen Bank Prima Ta Casa - Virare Venit 4.09 0 305.2 4.45 Variabila   Leumi Bank Prima Casa 4.14 0 306.7 4.49 Variabila   UniCredit… mai mult »

Plafonul de garantii a fost suplimentat cu 200 milioane de euro

Programul Prima Casa va continua si anul acesta, dupa ce Hotararea Guvernului nr. 1286/2012 pentru completarea art. 3 din anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa” a fost publicata in Monitorul Oficial,… mai mult »

Guvernul a aprobat continuarea programului Prima Casă în 2013

„Actul normativ reglementează un set de măsuri menite să asigure derularea programului fără sincope, creându-se premisele utilizării integrale a plafonului alocat pe anul 2012 și stabilirea unui plafon suplimentar pentru anul viitor”, se precizează într-o informare postată pe site-ul Guvernului.… mai mult »

Guvernul pregateste „Prima Casa 5“ pentru 2013. Cate banci sunt inscrise acum in program si care este oferta lor

Statul va aloca şi anul viitor un plafon de garanţii pentru acordarea a aproximativ 5.000 de împrumuturi „Prima Casă“, în condiţiile în care doar programul guvernamental a reuşit în ultimii ani să stimuleze creditarea ipotecară. După succesul înregistrat în ultimii… mai mult »

Programul "Prima Casa" va fi inlocuit cu "Noua Casa", destinat exclusiv achizitionarii de locuinte noi

"Prima Casa" se "innoieste" si isi schimba si denumirea. Se va numi "Noua Casa". Mai exact, programul guvernamental menit sa-i ajute pe tineri sa-si cumpere o locuinta va fi destinat exclusiv achizitionarii de case noi, de la dezvoltatori. Modificarea programului… mai mult »